Chraňte se pomocí jednorázových pomůcek

Publikováno

21. Května 2021

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Dnešní doba nahrává jednorázovým ochranným pomůckám. Po použití je jednoduše vyhodíte a nemusíte si lámat hlavu, jestli opětovným použitím někoho neohrozíte. Pro jednorázové ochranné pomůcky hovoří také praktičnost a nízká pořizovací cena. 

Ochrana dechu pomocí roušek a respirátorů

Ze zcela logických důvodů zažívají v současné době největší boom jednorázové , které aktuálně slouží především k ochraně dechu před respiračním onemocněním Covid-19.

TIP: Roušky jednorázové – roušky mají tři vrstvy netkané textilie, elastickou gumičku a nosní těsnící pásek. Jsou pohodlné a praktické.

Jak se od sebe liší ochranné rukavice?

Mezi další často používané ochranné pomůcky se řadí jednorázové rukavice. Na trhu naleznete ze 3 materiálů, které se od sebe liší hned v několika ohledech. 

Pojďme si postupně projít výhody latexových, nitrilových a vinylových rukavic. K dobru přidáme i několik tipů na kvalitní produkty. Koupit si je můžete u ověřeného prodejce ochranných – TOMIS CZ. 

Latexové rukavice

Přestože se to na první pohled nemusí zdát, latexové rukavice jsou opravdu přírodním produktem. Materiál na výrobu těchto jednorázových latexových rukavic se získává ze stromu, který má příznačný název – gumovník. Co se vlastností týče, latexové rukavice jsou měkké, elastické a velice příjemně se nosí. Můžete se v nich spolehnout také na poměrně jistý úchop předmětů. Latexové rukavice se vyznačují dobrou odolností proti kyselinám a zásadám. Neochrání vás však před všemi oleji a rozpouštědly, takže si musíte dát pozor.

TIP: Pracovní rukavice LOON – ideální pro použití v . Vnitřní pudrovaný povrch zajišťuje snadné nasazení i když máte zpocené ruce.

Vinylové rukavice

Jedná se o levné jednorázové rukavice, které nabízí skvělý poměr mezi cenou a výkonem. Hodí se například do potravinářského průmyslu, na úklidové práce nebo v kosmetických salonech. Využití pro ně naleznete určitě i v průmyslu. Vinylové rukavice jsou však méně pružné než rukavice z latexu, takže si musíte dávat pozor, aby nedošlo k protržení. Pokud je pro vás důležitý pevný úchop, tak zvažte raději nákup jiného typu rukavic. Jednorázové vinylové rukavice jsou za vlhka kluzké, a proto za těchto podmínek nedosáhnete 100% úchopu. 

TIP: Pracovní rukavice RAIL NON – příjemné nepudrované vinylové rukavice pro jednorázové použití. V potravinářské výrobě jsou vhodné pro krátkodobý styk s potravinami neobsahujícími tuk.

Nitrilové rukavice 

Pokud hledáte spolehlivou ochranu vůči chemikáliím, jednorázové nitrilové rukavice pro vás budou správnou volbou. Pro své vlastnosti se často používají především při čistících pracích, ve a v laboratořích. Jednou z výhod nitrilových rukavic je velká odolnost proti protržení. A protože tento syntetický materiál nepůsobí dráždivě, můžou nitrilové rukavice bez obav nosit i alergici. 

TIP: Pracovní rukavice BARBARY – pudrované rukavice bez obsahu příměsí pro využití v řadě oborů. Disponují praktickým rolovaným okrajem.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky z oboru ochranné pracovní oděvy a bezpečnost v práci.

Mohlo by vás také zajímat

Oděvy pro elektrikáře   |   29. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Prevence pracovních úrazů u elektrikářů - používáte správné pomůcky?

Prevence pracovních úrazů u elektrikářů - používáte správné pomůcky? 
V pracovním..

Číst více

Oděvy pro lesníky   |   18. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Poradíme vám s výběrem vhodného pracovního oděvu pro lesníky

Poradíme vám s výběrem vhodného pracovního oděvu pro lesníky
Pokud pracujete v le..

Číst více

Oděvy pro rybáře   |   18. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Nepromokavé oblečení pro rybáře - déšť vás nepřekvapí

Nepromokavé oblečení pro rybáře - déšť vás nepřekvapí
Jste rybářem z povolání, ne..

Číst více

Oděvy   |   04. Srpna 2022   |  BezpečněDoPráce

Oděvy pro práci i pro outdoorové aktivity

Pracovní oblečení je zpravidla ušito z velmi pevných a kvalitních materiálů příjemných n..

Číst více

Ostatní   |   08. Června 2022   |  BezpečněDoPráce

Jak vybrat správnou čelovku

Jsou práce nebo situace, kdy si potřebujeme na činnost posvítit. Ať už je to ve dne ve s..

Číst více

Obory   |   08. Března 2022   |  BezpečněDoPráce

Pracujete v úklidových službách? Nezapomeňte se chránit pomocí ochranných pomůcek

Přestože se to na první pohled nemusí zdát, během uklízení vám reálně hrozí hned několik..

Číst více