Oděvy pro práci i pro outdoorové aktivity

Publikováno

04. Srpna 2022

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Pracovní oblečení je zpravidla ušito z velmi pevných a kvalitních materiálů příjemných na nošení. Díky tomu ho můžete obléknout i mimo pracovní dobu. Překvapí vás, že pracovní oděvy můžete využít i jako oblečení na outdoorové aktivity? Ano! Využijete ho na pořádnou horskou túru i větší procházku v lese.

Nový design pracovních oděvů

Tytam jsou doby, kdy pracovní oblečení bylo neforemné, vyráběné z ne úplně příjemných materiálů a ani oku nelahodilo. Dnešní pracovní oděvy jsou vyráběny z nových materiálů, které jsou velmi kvalitní a hlavně funkční.

Trička

Pokud hledáte pracovní tričko, můžete si vybrat buď tričko z přírodních materiálů, jako je bavlna, z umělých materiálů nebo jejich kombinaci. Vždy záleží na tom, co je vám pohodlné a do jakého prostředí tričko potřebujete. Obecně platí, že umělé materiály velmi rychle odvádí pot od těla a rychle schnou, ale zase více chladí. Takovým tričkem, které využijete celoročně, je tričko QUICK DRY, které už svým názvem napovídá, že bude velmi rychle suché. Pokud dáváte přednost přírodním materiálům, oceníte tričko QUENTIN značky North Ways z bavlny, které je jemné a na těle velmi příjemné.

Kalhoty

Outdoorové kalhoty by měly být pevné a neomezovat v pohybu. Kalhoty STEVEN mají 8 kapes, kam se vám vejde vše potřebné, poloelastický pas a reflexní prvky, které se budou hodit, pokud by část cesty musela být po silnici.

Do letního počasí doporučujeme zvolit krátké pracovní kalhoty. Šortky mívají také dostatek kapes a jsou šité z těch nejkvalitnějších materiálů. Ideální letní outdoorové krátké kalhoty jsou šortky CRAMBE, které jsou ušity z lehkého materiálu v designu kamufláž.

Bundy

Outdoorové bundy se hodí i v létě. Taková letní bouřka na horách může být pořádně chladná. Trekovou bundu buď můžete zvolit softshellovou nebo klasickou větrovku. Výhodou softshellu je jeho odolnost, nepromokavost a větruvzdornost. Softshellová bunda, kterou určitě využijete, je KAPRIOL DYNAMIC, jejíž modro-černá kombinace vám bude slušet. Nevýhodou by na letní túru mohla být její váha, kdy je softshell o něco těžší než větrovka, která je lehounká, ale zase nezahřeje. Například větrovku ANGELO bez problému schováte do batohu a hodí se hlavně pokud očekáváte letní přeháňky.

Boty

Lehčí terén zvládne v pohodě polobotka LUSAKA. Kdo raději terén náročnější, pro toho tu máme poloholeňovou obuv NOTTINGHAM, která má protiskluznou podešev, svršek je ušit z oděruvzdorného materiálu a podšívka z termoizolační paropropustné membrány. Obuv volte podle toho, do jakého terénu půjdete.

Kombinujte a vrstvěte

Základem outdoorového oblečení je jeho vrstvení. Pokud oblečení na túru zvolíte chytře, bude vám příjemně. Díky kombinaci oblečení můžete jednotlivé vrstvy přidávat nebo sundávat podle potřeby. Chytré materiály vás nenechají ve štychu a pot rychle odvedou od těla pryč. Pokud by přišlo chladnější počasí, softshellová bunda vás udrží v teple.

Díky správnému výběru ušetříte

Pracovní oděvy jsou šité z velmi pevných a kvalitních materiálů, musí vydržet manuální práci. Pokud si vyberete outdoorové oblečení z pracovní řady u prodejce TOMIS CZ, kde najdete kvalitní značky, díky zvoleným materiálům vám oblečení vydrží opravdu hodně dlouho. A když správně oblečení nakombinujete, ve výsledku ušetříte. Nemusíte kupovat haldy nepadnoucího oblečení, které vydrží sotva jednu sezónu.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky z oboru ochranné pracovní oděvy a bezpečnost v práci.

Mohlo by vás také zajímat

Oděvy pro elektrikáře   |   29. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Prevence pracovních úrazů u elektrikářů - používáte správné pomůcky?

Prevence pracovních úrazů u elektrikářů - používáte správné pomůcky? 
V pracovním..

Číst více

Oděvy pro lesníky   |   18. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Poradíme vám s výběrem vhodného pracovního oděvu pro lesníky

Poradíme vám s výběrem vhodného pracovního oděvu pro lesníky
Pokud pracujete v le..

Číst více

Oděvy pro rybáře   |   18. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Nepromokavé oblečení pro rybáře - déšť vás nepřekvapí

Nepromokavé oblečení pro rybáře - déšť vás nepřekvapí
Jste rybářem z povolání, ne..

Číst více

Oděvy   |   12. Července 2022   |  BezpečněDoPráce

Braňte se proti úpalu a úžehu v práci - pomoci může vhodný pracovní oděv

Horké počasí je nepříjemné. Zvlášť, pokud se nemůžeme schovat a pracujeme venku. Jak se ..

Číst více

Ostatní   |   10. Února 2022   |  BezpečněDoPráce

Pozor, padá! Na co nezapomínat při rizikovém kácení stromů

Běžné směrové kácení zvládne relativně dost lidí svépomocí. Na rizikové kácení a prořezá..

Číst více

Oděvy   |   04. Října 2021   |  BezpečněDoPráce

Pánské pracovní kalhoty pro každou postavu! Víte, jaký střih padne vám?

Abyste mohli v práci pořádně zabrat, musíte se cítit pohodlně, a to nejde, když vás prac..

Číst více