Nepromokavé oblečení pro rybáře - déšť vás nepřekvapí

Publikováno

18. Prosince 2023

Čas čtení

1- 2 minuty

Sdílet:

Jste rybářem z povolání, nebo je rybaření vaším koníčkem? Každý, kdo byl někdy na rybách, jistě ví, že u vody ne vždy panují příznivé podmínky, a to zejména v období od podzimu do jara. Déšť dokáže překvapit každého, kdo není vybaven správnými potřebami. 

Oblečení, které ochrání před nepříznivým počasím 

Pohodlné a odolné oblečení pro rybáře zahrnuje speciální bundy, mikiny, svetry, trika, kalhoty, kraťasy, komplety, mořské obleky, prsačky, čepice a kšiltovky, ponožky a holinky. 

Během studených podzimních a zimních měsíců, kdy rybář sedí u vody bez pohybu a čeká na záběr, se může stát, že mu začne být zima a prochladne. Aby se takové situaci předešlo, žádnému rybáři by nemělo ve výbavě chybět termoprádlo, které dobře odvádí pot a tělo udržuje v teple. 

Ideální rybářskou obuví jsou holínky, které dokáží zajistit, že nohy zůstanou v teple i do několika desítek stupňů pod bodem mrazu. Stabilní a nepromokavé boty mohou být speciálně vyztužené podrážkou, díky které dochází k tlumení nárazů nohou. 

Nepromokavé oblečení

Nepromokavé oblečení by mělo být základní výbavou každého rybáře. V nabídce najdete několik druhů, jako například sety obsahující nepromokavou bundu a nepromokavé kalhoty, pracovní pláště nebo zateplené zimní pracovní vesty. K tomuto základnímu rybářskému oblečení bychom neměli zapomenout zahrnout vysoce kvalitní rybářské rukavice, které jsou praktické a pohodlné. 

V nabídce dámského rybářského oblečení najdeme set, který obsahuje bundu a kalhoty. Veškeré nepromokavé oděvy pro rybáře musí být certifikované dle normy EN ISO 13688.

Nepromokavé oděvy

O co se zajímat při výběru nepromokavého rybářského oblečení? 

Před samotným výběrem nepromokavého rybářského oblečení je důležité se zaměřit na vlastnosti, které od něj očekáváme:

  • Materiály, které bychom měli volit jsou 100% vysoce hustotní polyethylen, 100% polyester, neopren nebo GORE-TEX. 
  • Tepelná izolovanost, díky které vydržíme rybařit v chladnějším deštivém počasí. 
  • Prodyšnost nepromokavého oblečení je důležitá, pokud trávíme venku dlouhé hodiny. Umožňuje vstřebávat vlhkost a tělo může efektivně dýchat. 
  • Pohodlí a volnost pohybu, díky čemuž snáze doběhnete nečekaný záběr. 

Sdílet:

Autor

BezpečněDoPráce

Kategorie

Obory19
Rukavice8
Obuv13
Oděvy29
Ostatní32

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky z oboru ochranné pracovní oděvy a bezpečnost v práci.