Nemrzněte! Vyberte si pracovní oděvy pro práci v zimě

Publikováno

20. Prosince 2018

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Zimní počasí je nevyzpytatelné. Někdy chumelí, jindy prší. Asi se všichni shodneme, že není nic horšího než pracovat ve špatném počasí. Chlad zalézá až do morku kostí. Práce v takovém prostředí je vysilující ještě více než obvykle. Zároveň hrozí riziko onemocnění. A o to nikdo nestojí. Naštěstí dnes lze zakoupit kvalitní zimní pracovní oděvy, které mají jedinečné termoregulační vlastnosti. Pracovní oděvy určené pro práci v zimě jsou dostatečně prodyšné, ale zároveň neprofouknou.

Oblečte se do funkčního a nebudete se potit ani mrznout. Ideální je využít více vrstev. Jen tak docílíte perfektního výsledku.

Od funkčního trička až po zateplenou bundu do extrémních mrazů

Jako slušný základ poslouží Tričko dl. rukáv OTAIO. Je to funkční triko, které bezkonkurenčním způsobem odvádí nadbytečnou vlhkost. Triko je vyrobené z 95 % polyesteru a 5 % elastanu. Díky tomu se velmi pohodlně nosí. Potěší také antibakteriální vlastnosti tkaniny, které jsou způsobené přítomností aktivních iontů stříbra. Pracovní oděv má decentní vzhled s logem společnosti Assent.

Pracovní košile s podšívkou LEGGA se hodí jako další vrstva. Podšívka je prošívaná a zateplení je 60 g. Pracovní kostkovaná košile má klasický střih. Dominantními prvky na přední straně košile jsou dvě náprsní kapsy s patkou na knoflík, aby z nich nic nevypadlo. Materiál je z 65 % polyester a 35 % bavlna s gramáží 150 g/m2.

Kdyby vám pracovní košile nevyhovovala, nebo byste na ni chtěli ještě jednu vrstvu, uvažujte o pracovní mikině KARUP. Je velmi pohodlná. Komfortní pracovní podmínky i ve velkých mrazech zajistí plyšové zateplení. Tato pánská mikina má také praktickou kapuci. Rukávy jsou zesílené speciální podšívkou ze 100% polyesteru. 

Pokud hledáte svrchní vrstvu do pohody i nepohody, ve které vám bude stále dobře, zvolte pracovní bundu MAX WINTER REFLEX. Bezpečnost práce za snížené viditelnosti zajišťují reflexní pruhy po obvodu těla a na rukávech. Pracovní bunda je dostupná ve třech barevných provedeních.

Zimní pracovní oděv do extrémních podmínek. Tak by se dala ve zkratce charakterizovat pracovní zimní bunda EMERTON, která je navržená až do -40° C. Součástí popisovaného pracovního oděvu je i odnímatelná kapuce na zip, multifunkční hluboké kapsy a reflexní doplňky. 

Nezapomeňte na zateplené pracovní rukavice a pořádnou čepici!

Nezbytnou součástí zimního pracovního šatníku je také kvalitní čepice. Vřele doporučujeme zimní pracovní čepici TILST, která skvěle poslouží i v silných mrazech. Je to léty prověřený typ čepice – lidově se mu říká ušanka. Po sepnutí přezky ji je možné využívat jako kuklu. Bohaté zateplení oceníte zejména v silných mrazech.

Nesmíme však zapomínat ani na dolní část těla. V nabídce pracovních oděvů naleznete celou řadu zateplených pracovních montérek. Kromě montérek do pasu lze zakoupit i montérky s laclem. A právě zateplené zimní pracovní montérky s laclem s označením TITAN vřele doporučujeme. Jsou nadstandardně voděodolné a neprofoukne je ani ten největší severák. Pracovní kalhoty mají boční zapínání na knoflíky a nastavitelné šle. Nesmí chybět ani kapsa a poutko na nářadí. 

Říká se, že největší chlad jde od nohou, proto se vyplatí investovat do kvalitních ponožek. Doporučujeme zakoupit ponožky HOLTUM. Vnitřní tenká podšívka z merina udržuje nohu neustále v suchu a teplu.

Důležitá je také kvalitní . Komfortní pracovní podmínky vám zajistí osvědčená zimní pracovní obuv RAVEN XT O2 CI SRC. Je to poloholeňová bota s kvalitním zateplením. Svršek značkové pracovní obuvi je vyrobený z voděodolní kůže. V kombinaci s ponožkami HOLTUM docílíte perfektního výsledku i v nejnáročnějších podmínkách.

V zimních měsících se nevyplácí zapomínat na . A proto přinášíme tip na jedny obzvláště kvalitní. Pracovní rukavice FIREFINCH mají příjemně teplou podšívku. Hřbet a manžeta jsou vyrobené z bílé bavlněné tkaniny. A na dlaň byla použita lícová nábytková hovězina. Pracovní rukavice FIREFINCH jsou pohodlné, funkční a hřejivé.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky z oboru ochranné pracovní oděvy a bezpečnost v práci.

Mohlo by vás také zajímat

Oděvy pro elektrikáře   |   29. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Prevence pracovních úrazů u elektrikářů - používáte správné pomůcky?

Prevence pracovních úrazů u elektrikářů - používáte správné pomůcky? 
V pracovním..

Číst více

Oděvy pro lesníky   |   18. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Poradíme vám s výběrem vhodného pracovního oděvu pro lesníky

Poradíme vám s výběrem vhodného pracovního oděvu pro lesníky
Pokud pracujete v le..

Číst více

Oděvy pro rybáře   |   18. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Nepromokavé oblečení pro rybáře - déšť vás nepřekvapí

Nepromokavé oblečení pro rybáře - déšť vás nepřekvapí
Jste rybářem z povolání, ne..

Číst více

Oděvy   |   04. Srpna 2022   |  BezpečněDoPráce

Oděvy pro práci i pro outdoorové aktivity

Pracovní oblečení je zpravidla ušito z velmi pevných a kvalitních materiálů příjemných n..

Číst více

Oděvy   |   12. Července 2022   |  BezpečněDoPráce

Braňte se proti úpalu a úžehu v práci - pomoci může vhodný pracovní oděv

Horké počasí je nepříjemné. Zvlášť, pokud se nemůžeme schovat a pracujeme venku. Jak se ..

Číst více

Ostatní   |   10. Února 2022   |  BezpečněDoPráce

Pozor, padá! Na co nezapomínat při rizikovém kácení stromů

Běžné směrové kácení zvládne relativně dost lidí svépomocí. Na rizikové kácení a prořezá..

Číst více