Zimní pracovní obuv a oděvy od českého dodavatele TOMIS CZ

Publikováno

30. Listopadu 2015

Čas čtení

6- 7 minut

Sdílet:

Práce v kanceláři skýtá několik nevyvratitelných výhod. Permanentně kryté, ve šťastnějších případech i vytopené prostory a celkově zkrátka pohodlné prostředí, ve kterém váš pracovní výkon neovlivňuje vnější vliv počasí. Ovšem při práci venku se nepřízni počasí zkrátka nevyhnete. A to nejen při práci na silnici, blízko průmyslových hal či v kolejišti, ale i při běžné práci na zahradě nebo v dílně. Základním vybavením pro práci v podzimních plískanicích a studených dnech je kvalitní pracovní oblečení, které vás spolehlivě ochrání jednak před nachladnutím, jednak před zbytečným zraněním. Zkrátka a dobře, kvalitně pokud vlastníte zateplený oděv s reflexní úpravou, máte, obrazně řečeno, půl práce hotovo.

spolehlivě odolají těm nejdrsnějším klimatickým podmínkám zimních měsíců. Od počáteční podzimní jinovatky, až po tuhé mrazy. TOMIS CZ díky profesionálnímu vystupování a kvalitě nabízených výrobků dokáže obléci jednotlivce, ale i celé firmy od hlavy až k patě. Samozřejmostí jsou v široké nabídce komplexně zateplené bundy, kalhoty a kombinézy. Mimo to v ní však naleznete i profesionální zpracované zateplené kabáty, vesty, rukavice, čepice a obuv, ve kterých se budete za každé situace cítit pohodlně a v maximálním bezpečí.

Pracovní oděvy od dodavatele TOMIS CZ jsou připraveny na ty nejdrsnější klimatické podmínky, od podzimní jinovatky až po tuhé mrazy. Díky komplexnímu zateplení kombinéz, bund i kalhot budete dokonale izolováni před okolním prostředím. Samozřejmostí jsou rovněž speciálně zateplenékabáty, vesty, čepice, rukavice nebo obuv. TOMIS CZ vás jednoduše oblékne od hlavy až k patě. Společnost TOMIS CZ nabízí vysoce kvalitní zimní pracovní oděvy pro jednotlivce i celé firmy.

Zimní pracovní oděvy pro každého: kabáty, bundy a vesty, kombinézy i montérky

Všechny zimní bundy nabízené společností TOMIS CZ mezi konkurencí vynikají díky unikátní zateplovací úpravě a vysoké nepromokavosti, což z nich dělá skvělého pomocníka do nepohody. Zároveň samozřejmě disponují paropropustnou vrstvou. Suma sumárum, z uvedených vlastností již na první pohled vyplývá komfort, který tyto zimní bundy nabízejí při práci venku, a to za jakýchkoliv povětrnostních podmínek. Pro lepší představu – v nabídce vyskytují i bundy vhodné do extrémních klimatických podmínek, přizpůsobené až na teploty dosahující -40°C. Všechny bundy jsou pro maximální ochranu hlavy vybaveny praktickou kapucí a reflexivními doplňky, díky kterým se můžete stále cítit maximálně v bezpečí.

Zajímavou a pro někoho dokonce vhodnější variantu pak představuje zateplená, vodě a větru odolná bunda s odepínatelnými rukávy. Díky této vlastnosti tak v případě náhlého oteplení stáčí pár vteřin, a z původní zimní bundy vznikne stylová, zateplená vesta.

Pro náročné kutily zařadil obchod Tomis CZ do své nabídky i kategorii pracovní kabát. U něj je samozřejmostí ochrana proti větru a speciální impregnace proti vodě. Nepříznivých klimatických podmínek a aprílových rozmarů počasí se nyní již není třeba obávat.

Vedle toho nabídka zimních oděvů zahrnuje i speciálně izolované kombinézy a montérky, oboje samozřejmě z kvalitních materiálů. Zaleží tak na každém zákazníkovi, jaký typ pracovního oděvu nejlépe odpovídá prostředí a podmínkám jeho zaměstnání.

Funkční prádlo: méně vrstev, více tepla

Potřebujete být při výkonu práce na silnicích, v kolejišti nebo i třeba na zahrádce u domu pohybliví, ale zároveň oblečeni tak, aby vám nebyla zima? V takovém případě pro vás nejlepší řešení představuje funkční prádlo. Speciální funkční vlákna skvěle udržují tělesnou teplotu a zároveň efektivně odvádí pot, což oceníte zejména při fyzicky náročnějších činnostech.

Výčet pozitivních vlastností dále rozšiřuje antibakteriální úprava. Z hlediska zdraví se tak riziko onemocnění, způsobených protivnými bakteriemi, snižuje na absolutní minimum.

Funkční prádlo se navíc dělí na další podkategorie, dle účelu svého využití. Pánské i dámské funkční prádlo se prodává v provedení s krátkým i dlouhým rukávem. Samostatnou kategorii pak tvoří speciální, hřejivé spodní prádlo, a to opět pro pány i dámy.

Třešničkou na dortu je pak velice snadná údržba funkčního prádla. Nejenže schne rychlostí blesku, ale navíc nevyžaduje žehlení, což jistě ocení nejen pánové. Dlouhá životnost je pak způsobena hlavně zpracováním, konkrétně výbornou povrchovou a tvarovou stálosti.

Kvalitní zimní pracovní obuv je základem úspěchu

Zimní pracovní oděvy a jejich nabídka nekončí u kotníků, ale pokračují ještě níže. Nutno podotknout, že Zimní pracovní obuv je základem a bez kvalitní obuvi vyjde pořízení veškerého ostatního, byť sebelepšího oblečení nazmar.

K dostání je pánská i unisex zimní pracovní obuv, která se v podkategoriích dále rozděluje dle výšky na kotníkovou, vyšší holeňovou a vysokou.

Jako materiál je při výrobě nejčastěji použita kvalitní kůže, která je skvěle odolná proti vlhku, sněhu, a zároveň zabraňuje pronikání mrazu dovnitř bot. Podrážky se pak vyrábí z gumy, pryže anebo termostatického PU. Všechny tyto materiály chrání zimní pracovní obuv zespod proti vniknutí mrazu a starají se o nepromokavost. O výborné vnitřní zateplení a komfort po celou dobu užívání, se pak starají syntetické kožešiny a zateplená mezipodešev.

Vybrané modely obuvi jsou na povrchu vybaveny i reflexivními prvky. Jejich přítomnost je vítána v každém případě, ovšem pokud pracuje na silnici, v kolejišti či na jiném, nepříliš přehledném místě, bezpečnostní prvky při koupi své nové pracovní obuvi bezpodmínečně vyžadujte!

Nezapomínejte na čepice a rukavice

Neméně důležité jsou při venkovních pracích a v náročných podmínkách také zimní pracovní čepice a rukavice. Hlavním plusem je, že nyní si díky široké nabídce různých druhů čepic vybere opravdu každý. Někdo upřednostní pletené pracovní čepice s klasickým vzhledem, zimomřivější zákazníky zase potěší zateplené kšiltovky s ochranou pro uši a stylovým designem.

Ačkoliv je jimi mnohdy z nejrůznějších důvodů opovrhováno, často vůbec nejdůležitější roli hrají při manuální práci při nízkých teplotách kvalitně zateplené rukavice. Drtivá většina lidí totiž pocit zimy vnímá nejprve, a zároveň nejintenzivněji, právě skrze končetiny. Jak jistě sami dle svých zkušeností víte, pokud jsou ruce promrzlé, nestojí vykonávaná práce za nic. Proto e-shop Tomis CZ nabízí i zimní pracovní rukavice, a to v nejrůznějších podobách a barevných provedeních. Kromě tepelné funkce vás během činnosti navíc spolehlivě ochrání před pořezáním či poleptáním žíravinami.

Buďte vidět! Reflexní barvy zachraňují životy

Reflexní výstražná vesta patří již nějaký ten pátek do povinné výbavy každého automobilu, díky čemuž ji alespoň jednou viděl pravděpodobně každý. V autě své upotřebení nalézá hlavně při nehodách a oprav a opravách vozu poblíž vozovky, ovšem její záběr využití je ve skutečnosti daleko rozsáhlejší.

Díky velkému množství reflexních prvků se za poslední roky staly reflexní vesty každodenním pomocníkem pracovníků bezpečnostních složek, silničářů, údržbářů kolejišť a pracovníků letišť. Mají univerzální velikost, dostatečně volnou na to, aby bylo možné jejich oblečení i přes bundu či vestu.

Pokud je však vaše zaměstnání permanentně vázáno do prostor, kde panuje špatná viditelnost a kde je třeba, aby vás nikdo nepřehlédl (právě u silnice, kolejí a podobně), důkladně si prohlédněte kategorii zimních reflexních oděvů. Výstražné bundy v nepromokavém provedení a se zateplením, reflexní nepromokavé kalhoty, případně pláště ještě zvyšují výsledný komfort, a to bez snížení vaší bezpečnosti! V nabídce nechybí ani reflexní čepice a rukavice, samozřejmě v kvalitní, zateplené úpravě.

Pro běžné nošení nabízí obchod TOMIS CZ rovněž reflexní batohy a reflexní pásky, které je možné nažehlit prakticky na jakýkoliv oděv.

Sdílet:

Autor

BezpečněDoPráce

redakce webu

Oblíbené články

Kategorie

Obory19
Rukavice8
Obuv13
Oděvy29
Ostatní32

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky z oboru ochranné pracovní oděvy a bezpečnost v práci.

Mohlo by vás také zajímat

Ostatní   |   10. Února 2022   |  BezpečněDoPráce

Pozor, padá! Na co nezapomínat při rizikovém kácení stromů

Běžné směrové kácení zvládne relativně dost lidí svépomocí. Na rizikové kácení a prořezá..

Číst více

Obuv   |   12. Listopadu 2021   |  BezpečněDoPráce

Buďte v suchu díky voděodolným botám

Nepříjemné vlhko pronikající do bot vám může pěkně znepříjemnit den – a to nejen ten pra..

Číst více

Obuv   |   26. Února 2020   |  BezpečněDoPráce

Rozvazující se pracovní obuv? S inovativním QLS šněrování už vás trápit nebude

Chtěli byste mít při práci perfektně zašněrované boty a už nikdy neřešit, kdy se vám roz..

Číst více

Obuv   |   30. Prosince 2019   |  BezpečněDoPráce

Potřebujete pracovní obuv do prostředí, kde je nutné udržení maximální hygieny? Vyzkoušejte obuv Panda Sanitary

V některých profesích žádný dress code neexistuje, v jiných jsou alespoň základní pravid..

Číst více

Obuv   |   31. Října 2019   |  BezpečněDoPráce

Pohodlnou pracovní obuv Monza a Mistral už nebudete chtít vyzout

Trávit celý den v práci na nohou, chodit mezi výrobními stroji, klouzat po bahně na stav..

Číst více

Obuv   |   31. Července 2019   |  BezpečněDoPráce

Bezpečnostní obuv s tužinkou vám poskytne ochranu při pádu předmětu nebo při stlačení. Jakou si vybrat?

V celé řadě různých povolání se zaměstnanci neobejdou bez náležitého pracovního vybavení..

Číst více