Nová designová kolekce pracovních oděvů NEURUM

Publikováno

25. Srpna 2020

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Dny, kdy jediným synonymem pro pracovní oblečení byly špinavé modráky a vytahané triko, jsou už naštěstí pryč. Proto, když se objevila nová kolekce pracovních oděvů NEURUM, už nikoho nepřekvapilo, že svým vzhledem působí velmi moderně.

Kolekce NEURUM, z níž si už nyní můžete vybírat v obchodě Tomis CZ, který se právě na pracovní oděvy specializuje, sází na tři opěrné pilíře. V první řadě řeší funkčnost a praktičnost, neméně důležitý je ale i atraktivní design. Veškeré kusy oblečení jsou navíc maximálně komfortní tak, aby při práci nijak nepřekážely.

Pracovním oděvům nově dominuje slim střih

Už na první pohled poznáte, že se v těchto  promítají aktuální trendy v oblečení. Kalhoty a šortky tak mají snížený pas a úzký střih. Kolem pasu jsou dostatečně pružné. Pracovní bundy jsou přiléhavé a doplňuje je praktická, a především na nošení velmi příjemná kapuce.

Pracovní bundy i kalhoty jsou využité po celém svém povrchu. Všechny bundy jsou opatřené čtyřmi zapínacími kapsami, dlouhé kalhoty i šortky pak kapsami předními, zadními i praktickou multifunkční kapsou na stehně. Na chytře umístěná poutka pak zavěsíte metr, šroubovák či kladivo.

Maximální odolnost zajišťuje dvojice nových materiálů

Pro uvedení kolekce NEURUM vyvinula společnost Cerva dva zcela nové materiály. Prvním je Trifibetex®. Už z jeho názvu lze odvodit, že se jedná o směs 3 vláken. 62 % bavlny přináší pohodlí, bavlna je velmi příjemná na dotyk, poskytuje prodyšnost a savost. 35 % polyesteru se stará o pevnost a dlouhou životnost. Oblečení z Trifibetexu® je velmi odolné a téměř vůbec se nemačká. Zbylá 3 % tvoří elastické vlákno spandex. Díky němu je oblečení pružné a v některých částech ho lze roztáhnout až na dvojnásobek a s pomocí paměťového efektu vrátit zpět do původního stavu. Během práce tak máte zajištěnou maximální volnost pohybu.

Druhým materiálem je TrifibetexPRO®. Vyznačuje se především vysokou odolností, za níž vděčí nylonu (90 %). Oblečení dobře vzdoruje opotřebení, špíně, nečistotám, chemickým prostředkům, zásadám i vysokým teplotám. Zbylých 10 % tvoří opět spandex, díky kterému jsou oděvy nejen pevné, ale i dostatečně elastické.

4 linie kolekce NEURUM

Celá kolekce je rozdělená do 4 linií. Každá z nich obsahuje dlouhé pracovní kalhoty, krátké šortky, případně kraťasy s ¾ délkou. Na vrchní část těla můžete obléknout pohodlné tričko a stylovou pracovní bundu s kapucí. Pro zhoršené počasí se skvěle hodí softshellová bunda či její zimní varianta. Specialitou kolekce NEURUM jsou také jedinečné doplňky ve stejném designu, které celý pracovní outfit perfektně doplní. Jde o kšiltovku, batoh s praktickými kapsami a ledvinku. U všech kusů pracovního oblečení si můžete vybrat ze čtyř barevných variant: antracitová, petrolejově modrá, navy modrá a tmavě olivová.

CLASSIC linie má nejblíže k běžnému konzervativnímu pracovnímu oblečení. Nikoliv však svým provedením, je vyrobená z Trifibetexu® a splňuje tak veškeré nároky na .

Linie PERFORMANCE je charakteristická maximální možnou odolností. Kromě TrifibetexuPRO® je na nejvíce namáhaných částech, jako jsou kolena či lokty, zesílená materiálem CORDURA, který jen tak při nějaké práci nepoškodíte.

Na první pohled nejvýraznější je CAMOUFLAGE linie. Návrháři jí přiřkli vzor přírodního maskování. Všechny čtyři zmíněná barevná provedení tak připomínají známé maskáčové oblečení. Pro výrobu se opět použil Trifibetex®.

Čtvrtá linie nese název DENIM a inspiruje ji stejnojmenná móda. Pokud vám zrovna z kapsy netrčí šroubovák nebo kombinačky, nikdo tak na první pohled vůbec nemusí poznat, že na sobě nosíte pracovní oblečení. Oblečení z DENIM linie je z 97 % bavlněné a 3 % tvoří elastan. Trifibetex® je v tomto případě použitý na nejvíce namáhaných částech oblečení.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky z oboru ochranné pracovní oděvy a bezpečnost v práci.

Mohlo by vás také zajímat

Oděvy pro elektrikáře   |   29. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Prevence pracovních úrazů u elektrikářů - používáte správné pomůcky?

Prevence pracovních úrazů u elektrikářů - používáte správné pomůcky? 
V pracovním..

Číst více

Oděvy pro lesníky   |   18. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Poradíme vám s výběrem vhodného pracovního oděvu pro lesníky

Poradíme vám s výběrem vhodného pracovního oděvu pro lesníky
Pokud pracujete v le..

Číst více

Oděvy pro rybáře   |   18. Prosince 2023   |  BezpečněDoPráce

Nepromokavé oblečení pro rybáře - déšť vás nepřekvapí

Nepromokavé oblečení pro rybáře - déšť vás nepřekvapí
Jste rybářem z povolání, ne..

Číst více

Oděvy   |   04. Srpna 2022   |  BezpečněDoPráce

Oděvy pro práci i pro outdoorové aktivity

Pracovní oblečení je zpravidla ušito z velmi pevných a kvalitních materiálů příjemných n..

Číst více

Oděvy   |   12. Července 2022   |  BezpečněDoPráce

Braňte se proti úpalu a úžehu v práci - pomoci může vhodný pracovní oděv

Horké počasí je nepříjemné. Zvlášť, pokud se nemůžeme schovat a pracujeme venku. Jak se ..

Číst více

Ostatní   |   10. Února 2022   |  BezpečněDoPráce

Pozor, padá! Na co nezapomínat při rizikovém kácení stromů

Běžné směrové kácení zvládne relativně dost lidí svépomocí. Na rizikové kácení a prořezá..

Číst více